Verzekeren

Zekerheid wil iedereen en zekerheid kost geld. Met de juiste verzekering wordt niet alleen het financiële risico afgedekt, maar betaal je ook niet teveel. Zeker als je de verzekering nooit gaat aanspreken is het jammer om te veel te betalen. Ook de voorwaarden om tot uitkering te komen en het gemak waarmee een maatschappij uitkeert is van belang. Woonoverstap Specialisten hebben de juiste kennis om je te helpen met het maken van de juiste keuzes.

Overlijdensrisico

De meest gekozen verzekering bij een hypotheek is nog altijd de overlijdensrisicoverzekering.

Vaak wil je de nabestaanden niet met een hoge restschuld achterlaten. Maar ook is de doelstelling vaak dat je dierbaren zonder financiële problemen in de woning kunnen blijven wonen.

In die situatie is een goede overlijdensrisicoverzekering belangrijk. Met name het verzekerde bedrag, de looptijd en de gezondheidsverklaring bepalen de hoogte van de premie.

In goed overleg met de Wooonoverstap Specialist kom je tot passende oplossingen.

Arbeidsongeschiktheid

Waar overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek gelukkig weinig voorkomt, is dit voor arbeidsongeschiktheid totaal anders. Maar liefst één op de zes werknemers raakt tijdens de looptijd van de hypotheek langere tijd arbeidsongeschikt. En dan hebben we het dus niet over een griepje.

Inkomens kunnen dan zomaar 30% of meer dalen of zelfs halveren. Bij echt lange ziektebeelden is de uitkering vaak nog maar een paar duizend euro per jaar! Betaalbaarheid van de woning komt dan onder druk te staan. Zeker als er eerder vijf of zes keer zoveel inkomen beschikbaar was.

Erg belangrijk dus om hier serieus naar te kijken. Gelukkig zijn er voldoende passende en betaalbare oplossingen hiervoor. De Woonoverstap Specialist gaat er alles over vertellen.

Werkloosheid

Het risico om je baan te verliezen is in de huidige tijd groter dan ooit. Korte termijn contracten en flexwerken zijn hier de boosdoeners. Maar ook werknemers zelf kiezen steeds vaker voor korte dienstverbanden. Jobhoppen is helemaal in!

Voor deze korte dienstverbanden is werkloosheid niet te verzekeren. Heb je een vaste baan, dan kan het raadzaam zijn om het inkomen ook op dit gebied zekerder te maken met een verzekering. De Woonoverstap Specialist vertelt je hoe en waarom!

Woonhuis verzekeren

De woonhuisverzekering wordt door de hypotheekverstrekker verplicht gesteld. Begrijpelijk, de woning is het onderpand voor de lening. Als er schade ontstaat moet deze natuurlijk wel hersteld kunnen worden.

Bij appartementen is deze verzekering via de Vereniging van Eigenaren afgesloten.

Voor woonhuizen zul je dit zelf moeten regelen. De Woonoverstap Specialist helpt je hierbij.