Hypotheek

Bijna iedereen heeft bij de aankoop van een woning een financiering nodig. Banken verstrekken hier leningen voor en willen ter meerdere zekerheid tot terugbetaling hiervan bijna altijd hypotheekrecht. U geeft het hypotheekrecht en krijgt hiervoor de lening.

Krediet

Het krediet is mede bepalend voor de hoogte van de hypotheek die mogelijk is. Soms is het ook mogelijk om met een krediet de kosten koper te voldoen, dodat spaargeld niet of minder noodzakelijk is bij de aankoop van de woning

Advies

Hypotheekadvies is noodzakelijk in de huidige tijd. Zeker als er sprake is van doorstromen naar een nieuwe woning. Ook als je samen een huis wilt kopen is advies erg belangrijk. De laatste jaren is het op adviesgebied alleen maar ingewikkelder geworden.

Bemiddeling

Om de hypotheek tot stand te laten komen zal er overleg gepleegd moeten worden met de hypotheekverstrekker. Dit is de uitvoering van het advies dat eerder al is opgesteld. Bij hypotheekbemiddeling komen advies en uitvoering van het advies samen.

Verbouwing

Vaak is de nieuwe woning nog niet geheel naar wens en is het noodzakelijk om te verbouwen. Vaak kan (een deel van) de verbouwing opgenomen worden binnen de financiering. Het is dan belangrijk dat er een goede taxatie is gemaakt.

2e hypotheek

Soms kan een tweede hypotheek uitkomst bieden, bijvoorbeeld als er in de toekomst verbouwd gaat worden. Hier kan alvast rekening mee gehouden worden door middel van een verhoogde inschrijving op de nieuwe hypotheek.